zapraszam
Potrzebujemy:
Ciasto:
-2 szklanki mąki
-1/3
szklanki zimnej wody
-pół
łyżeczki soli
Farsz:
-3 jajka
-2 ząbki
czosnku
-pół
cebuli
-1/3
kostki sera feta
-sól,
pieprz
-starty żółty ser
Przygotowanie:
Masło
kroimy w małe kawałki, dodajemy mąkę i sól. Mieszamy i dodajemy po chwili wodę.
Zagniatamy do uzyskania gładkiej formy, zagniatamy kulkę, owijamy w folię
aluminiową i wkładamy do lodówki na 15 minut.
W
międzyczasie na maśle podsmażamy szpinak (jeżeli mamy mrożony, rozmrażamy
dopiero na patelni!) z posiekaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Gdy szpinak zmięknie dodajemy pokruszoną fetę, sól i pieprz do smaku.
Zostawiamy do przestygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz